fredag 15. februar 2013

SJOKOLADEMOUSSE


Sjokolademousse kan du lage hvis du ønsker å motta "Mmm-er" og "Åhhh-er" fra familie og venner, eller du bare ønsker å lage noe godt til deg selv. Sjokolademousse kan du godt lage 1-2 dager før servering. Kjempelekkert og utrolig godt!
 
Ingredienser
2 dl kremfløte
200 gr. kokesjokolade
4 stk. eggeplommer, romtempererte
2 stk. eggehvite, romtempererte
100 g melis
Hvit sjokolade, revet

- Pisk fløte til myk krem og sett den i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
Stivpisk eggehvitene med melis.
- Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
- Ha sjokolademoussen i porsjonsformer eller i en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering.
- Strø over litt hvit revet sjokolade rett før servering.

Antall porsjoner: 6.
Tidsforbruk: 30 minutter.

Smelte sjokolade i vannbad
Et vannbad er en kjele som står oppi en annen kjele med varmt vann. Poenget med en vannbad er å ha bedre kontroll på temperaturen. Sjokolade smelter ved ca. 32 grader. Den kan bli helt opp til 45 grader, men blir den varmere klumper den seg. Sjokolade skiller seg på omtrent 54 grader. Når du smelter sjokolade i vannbad er det viktig er at du rører hele tiden. Om det står bain marie i noen oppskrifter betyr det vannbad.
 

2 kommentarer:

  1. Den så utrolig god ut!! Tror jeg skal teste ut denne en gang i vinter/vår :) Ha en fin fredagskveld!

    SvarSlett
  2. Mmmm, den så god ut:)
    Ha en fin helg
    Klem
    Liza

    SvarSlett