søndag 3. mars 2013

HVETEBOLLER MED ROSINER


En gjærdeig oppfører seg aldri helt likt to ganger på rad, selv om du putter det samme i deigen. Temperaturen på melet, væsken eller rommet du står i, kan variere. Du må prøve deg frem når det gjelder hvor mye væske og mel du trenger. Bruk gjerne hendene til å elte sammen deigen så lærer du hvordan den kjennes ut når den er passe smidig.

Ingredienser
2 liter hvetemel
2 dl sukker
2 ts. kardemomme
1 liter h-melk
100 gr. fersk gjær
2 dl flytende melange
2 1/2 dl rosiner
1 egg, pisket

- Bland hvetemel, sukker og kardemomme i en bolle.
- Varm opp melken i kjele til den er ca. 37 grader.
- Ha gjær i en liten bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett litt av den varme melken og rør godt til gjæren er løst opp.
- Bland melk, gjær og flytende melange i bollen samen med de tørre ingrediensene.
- Tilsett rosinene.
- Elt deigen godt.
- Sett deigen på et trekkfritt sted i ca. 1 time.
- Rull ut bollene, legg de på et stekebrett og la de etterheve i ca. 30 min. på stekebrettet på et trekkfritt sted.
- Pensle bollene med pisket egg før de settes inn i ovnen.
- Stekes midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter.

Resultat: 35 store og luftige boller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar