søndag 23. juni 2013

BOLLER MED VANILJEKREM


Det nærmer seg ferie og en hektisk periode er over. De siste ukene har vi vært med på avslutning i barnehagen, avslutninger på fritidsaktiviteter og mange bursdager. Tror det er mange småbarnsforeldre som ser frem til ferie nå. I juli reiser vi to uker til Korsika. Vi gleder oss til lange late dager med bading, fantastisk mat og god vin.

I dag våknet vi til regn = perfekt bakedag! Resultatet ble deilige boller med vaniljekrem. Denne gangen jukset jeg litt og kjøpte to poser med vaniljesaus til koking som jeg laget vaniljekrem av. Før jeg serverte bollene siktet jeg over litt melis. Yummi!

Ingredienser
1 liter hvetemel
1 dl sukker
2 ts. kardemomme
5 dl h-melk
50 gr. fersk gjær
1 dl flytende melange
1 egg, pisket
2 pk vaniljesaus til koking
Melis

- Sikt hvetemel i en bolle. Tilsett sukker og kardemomme. 
- Varm opp melken i en kjele til den er ca. 37 grader.
- Ha gjær i en liten bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett litt av den varme melken og rør godt til all gjæren er løst opp.
- Bland melk, gjær og flytende melange i bollen samen med de tørre ingrediensene.
- Elt deigen godt.
- Sett deigen på et trekkfritt sted i ca. 1 time.
- Lag vaniljekremen og sett den til avkjøling på benken.
- Rull ut deigen til en leiv og del den opp i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
- Ha ca. 2 ts med vaniljekrem på hver firkant. Brett deigen sammen og legg den med den brettede siden ned slik at vaniljekremen ikke renner ut.
- Rull ut bollene, legg de på et bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i ca. 30 min. på et trekkfritt sted.
- Pensle bollene med litt pisket egg før de settes inn i ovnen.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12 minutter.
- Dryss over litt melis før servering.

Resultat: 24 deilige boller med vaniljekrem.

1 kommentar: