onsdag 7. august 2013

PARMASURRET SVINEFILET FYLT MED KREMOST MED URTER OG TIMIAN


En av mine favorittretter er helstekt parmasurret svinefilet fylt med kremost med urter og fersk timian. Denne retten kan du servere både til hverdag og til fest. Hvis du ønsker det kan du også legge svinefileten på grillen - det blir super godt!

Ingredienser indrefilet
500 - 600 g. indrefilet av svin
100 g Strandaskinke
50 g kremost med urter
Salt og pepper
Fersk timian, finhakket
Olivenolje
Bomullshyssing

Ingredienser sellerirotmos
300 gram poteter
300 gram sellerirot
1-2 ss smør
6 ss lettmelk
Salt og pepper

Ingredienser poteter
Poteter
Salt og pepper
Fersk timian, finhakket
Olivenolje

- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Brun svinefileten i en panne med litt smør i et par minutter på hver side.
- Gni svinefileten inn med salt og pepper.
- Skjær et snitt i indrefileten slik at du nesten deler fileten i to.
- Smør kremosten i snittet og legg i litt fersk timian.
- Rull skinken rundt fileten og surr godt med hyssing rundt.
- Ha litt olivenolje i en ildfast form og legg i fileten.
- Hell over litt olivenolje.
- Stikk steketermometeret i den tykkeste delen og stek fileten til den har en kjernetemperatur på ca. 68 grader.
- La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.

- Vask og del opp potetene og selleriroten i biter.
- Kok selleriroten og potetene i usaltet vann, til de blir møre og fine.
- Mos potetene og selleriroten og tilsett smør.
- Hell av vannet.
- Kjør gjerne blandingen i en stavmikser slik at mosen blir jevn.
- Rør inn melken.
- Smak til med salt og pepper.
- Pynt mosen med litt fersk timian før servering.

- Vask og del potetene i båter og legg de på et smurt stekebrett.
- Krydre med salt, pepper og fersk timian. Hell over litt olivenolje.
- Stekes sammen med indrefileten i ovn. i ca 45 minutter.

Porsjoner: 3 - 4.
Tidsforbruk: ca. 1 1/2 time.

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar