torsdag 21. november 2013

NAANBRØD MED KORIANDER OG HVITLØK


En av mine favorittretter er Chicken tikka masala. Til indisk mat baker jeg alltid naanbrød. Jeg tilsetter alltid hvitløk og koriander i deigen for å gi det ekstra god smak. Det er kjempe godt - og veldig enkelt å lage!

Ingredienser:
8,5 dl hvetemel, siktet
2 ts bakepulver
1 1/2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
1 ss sukker
4 ss olje
1 egg
3 dl yoghurt naturell
2 ss lettmelk
Frisk koriander
3-4 fedd hvitløk

- Bland sammen siktet hvetemel, bakepulver, salt, tørrgjør, sukker.
- Tilsett olje, egget, yoghurt og melk.
- Kna sammen til en smidig deig.
- Dekk bollen med plast og sett til heving i ca. 1/2 - 1 time.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Elt inn frisk koriander og hvitløk.
- Del opp deigen i åtte emner.
- Kjevle ut emnene og form de runde.
- Legg de på et bakepapirkledd stekeplate.
- Stek de i 8- 10 minutter.

Oppskriften gir 8 naanbrød.

1 kommentar: