fredag 20. desember 2013

HAVREFLARN

 

Det nærmer seg jul og dette er årets siste julebakst - tror jeg. Kjempe gode havreflarn som barna elsker!

Ingredienser:
75 g smør
100 g lettkokte havregryn
1 egg
125 g sukker
1 ts bakepulver

- Smelt smøret og bland sammen med havregryn.
- Pisk en tykk eggedosis av egg og sukker.
- Rør havregryn, eggedosis og bakepulver sammen.
- Dekk bollen med plast i kjøleskapet i ca. 1/2 time.
- Legg to teskjeer med røre i små hauger på en plate med bakepapir. Ha god avstand mellom slik at kakene ikke smelter sammen under steking.
- Stek på 175 grader i ca. 10 minutter. Kakene hever seg under steking og faller sammen på slutten av steketiden. Når de har falt sammen, er de ferdige.
- Avkjøl på stekeplaten.
- Oppbevares i en kakeboks.

Oppskriften gir ca. 20 store havreflarn.
Tidsforbruk: 1 time.

1 kommentar:

  1. Det er så godt, med dessverre gikk ovnen i stykker og orket ikke tanken på å gjøre om kjøkkenet før Jul for å sette inn en innbyggingsovn isteden for ny komfyr. Kan hende jeg bare kjøper en ny komfyr allikevel.
    Godt Nyttår!!!
    Klem
    Liza

    SvarSlett