tirsdag 10. desember 2013

HJEMMELAGET VANILJEIS


Hjemmelaget is er enkelt å lage, selv om du ikke har iskrem-maskin. Bruk gjerne denne oppskriften som grunnoppskrift og tilsett dine favorittsmaker. Det kan for eksempel være biter av sjokolade, frisk frukt, eller bær. Husk på at isen bruker lengre tid på å fryse når du tilsetter søte ting.

Ingredienser
1/2 vaniljestang
1/2 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
Mørk sjokolade, revet

- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Ha melk, fløte og frøene fra vaniljestangen i en kjele, og varm opp til kokepunktet.
- Ta kjelen av platen, og la det kjøle av i noen minutter.
- Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
- Hell i fløte og vaniljemelken og bland godt.
- Hell gjerne blandingen over i en bolle av metall før du setter den i fryseren. Da transporteres kulden raskere.
- Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
- Sett bollen i fryseren i ca. to timer til isen er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og rør godt. Gjenta minst to ganger før isen fryses endelig.
- Sett i fryseren i minst 6 timer. Det er viktig å røre om med jevne mellomrom.
- Server med litt revet mørk sjokolade.
- Nyyyyyyyyyt!

1 kommentar: